239Nieuw gezicht bij Stichting Zwembadkeur

22-01-2015
Vanaf 1 januari 2015 is Henrica Bergsma werkzaam voor Stichting Zwembadkeur. Ze houdt zich voor het Keurmerk Veilig & Schoon onder andere bezig met de inhoud van het Handboek en de toekomstige aanpassing hiervan aan de nieuwe Bhvbz die naar verwachting op 1 januari 2016 operationeel is.

Henrica was al vroeg lid van een zwemclub en de reddingsbrigade en heeft in 1983 van haar hobby haar beroep gemaakt door te starten als zwemonderwijzer. Ze houdt ervan om opleidingen te geven, te vernieuwen en te ontwikkelen en gaat inhoudelijke discussies niet uit de weg. Ze is van mening dat het samen uitwisselen van ideeën altijd leidt tot een inhoudelijk super werkbaar product.

In 2003 is zij betrokken geraakt bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ als docent. Ook is zij mee gaan ontwikkelen in opleidingen, trainingen, studiedagen en bij de organisatie van onder andere de Praktijkdag Zwemonderwijs en verschillende theoriedagen zwemonderwijs.

Henrica is ruim 10 jaar werkzaam geweest als manager van een zwembad bij Sportfondsen. In deze functie heeft zij het hele traject doorlopen om het Keurmerk Veilig & Schoon te behalen. “We zijn vanaf nul begonnen om het Handboek binnen de accommodatie te implementeren en in 2008 hebben we het Keurmerk behaald”, vertelt ze. “Om dit te behouden, hield ik me als manager wekelijks bezig met onderdelen die te maken hebben met het Keurmerk. Zo konden we het prima bijhouden en zorgen voor een betere veiligheid en het op orde hebben van alle randvoorwaarden voor een optimale accommodatie”. Deze praktijkervaring gebruikt zij nu om het Keurmerk Veilig & Schoon verder te verbeteren en te ontwikkelen.

Henrica is een positief ingesteld mens met als levensmotto: ‘leef vandaag en niet in het verleden - droom niet over je leven, maar leef je droom.’

Zij is bereikbaar via Stichting Zwembadkeur.

‹‹ Terug naar het overzicht