239Schiedam, Zwembad Zuid haalt Keurmerk Veilig & Schoon

17-06-2013
Op 13 april 2013 heeft Zwembad Zuid te Schiedam het Keurmerk Veilig & Schoon behaald, in de categorie type B; monofunctioneel middelgroot zwembad.

Op donderdag 6 juni 2013 overhandigde Mariska Hol (kwaliteitscoördinator) het Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad Zuid aan sportwethouder Nathalie Gouweleeuw. Dit gebeurde in het bijzijn van personeel van het zwembad en vrienden van Zwembad Zuid. In haar toelichting benadrukte Mariska Hol hoe belangrijk een dergelijk keurmerk is voor het zwembad, personeel en bezoekers. De wethouder bedankte in haar woord iedereen die meegewerkt heeft aan het behalen van het keurmerk. Het certificaat krijgt een mooie plek in het zwembad, zodat alle bezoekers kennis kunnen nemen van het keurmerk. Het verkregen Keurmerk is geldig tot april 2016. Marco van Brouwershaven, manager Sport en Recreatie, ontving het certificaat. Het certificaat heeft veel waarde voor het personeel, dat achter schermen veel werk heeft verzet om het keurmerk te behalen. Aan Cassandra de Roo (coördinator van het zwembad) werd de bijbehorende vlag van het keurmerk overhandigd.

De Vrienden van Zwembad Zuid zijn trots op het verkregen keurmerk, en volgens hen is het bestaansrecht van het bad in kwalitatieve zin daarmee nog eens onderstreept voor de komende 10 jaar. Vrienden van Zwembad Zuid schrijven op hun website: "Met het behalen van het keurmerk laat Zwembad Zuid zien dat de hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld. Het Keurmerk Veilig & Schoon is een initiatief waarmee de zwembadbranche, naast de wet- en regelgeving, gehoor geeft aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het idee achter het keurmerk is het realiseren van een structurele kwaliteitsverbetering bij zwembaden. De gemeente Schiedam, maar ook de Vriendenstichting hechten veel waarde aan het verkrijgen van het Keurmerk. Hiermee laat het zwembad zien de zaken op orde te hebben. Zo kan het Zwembad, nadat eind september 2013 ook de renovatie achter de rug is, per 1 januari 2014 op een goede en zorgvuldige manier worden overgedragen aan een nieuwe exploitant. De brede aanbestedingsprocedure hiervoor loopt op dit moment."

‹‹ Terug naar het overzicht