230Sterrenbad SportPlaza Wassenaar in trost bezit van Keurmerk Veilig & Schoon

28-03-2013
Op dinsdag 26 maart jl. kreeg Stefan Bruinings, operationeel directeur van SportPlaza Wassenaar BV, het Keurmerk Veilig & Schoon overhandigd van Michael van den Beld namens de Stichting Zwembadkeur in het bijzijn van wethouder van sociale zaken, onderwijs en sport Fatma Koşer Kaya.

De wethouder Fatma Koşer Kaya en Stefan Bruinings hebben vervolgens samen de plaquette van het Keurmerk Veilig & Schoon opgehangen in de entreehal van SportPlaza Wassenaar Sterrenbad. Het Sterrenbad heeft positief advies gekregen van keuringsbureau LLOYDS voor het Keurmerk Veilig & Schoon. Dit houdt in dat de accommodatie voldoet aan alle wettelijke eisen en extra richtlijnen in het kader van veiligheid en hygiëne. Stefan Bruinings is trots op dit behaalde resultaat en benadrukt het belang van het hebben van een dergelijk keurmerk: “Met de jaren worden wettelijke eisen steeds strenger en de zwembadbezoeker heeft behoefte aan een veilig en schoon zwembad. Het Keurmerk Veilig & Schoon is op dit moment de beste manier om aan deze eisen te voldoen.”

Puntjes op de i
Volgens Stefan Bruinings: “Wij streven er altijd naar, in samenwerking met zijn team, directie, Sportfondsen Nederland en de gemeente Wassenaar, zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen. Met het keurmerk zijn op het gebied van kwaliteit, veiligheid en hygiëne in het Sterrenbad de puntjes op de i gezet.” Het Keurmerk Veilig & Schoon bevat harde criteria met betrekking tot het wettelijk kader en branchevereisten. Voorbeelden daarvan zijn concrete calamiteitenplannen, toezichtplannen, brandveiligheid en controle van horeca, speeltoestellen en legionellaveiligheid.

Sportfondsen Nederland
Sportfondsen Nederland heeft laten weten zeer trots te zijn op het feit dat SportPlaza Wassenaar BV haar zaken goed voor elkaar heeft en feliciteert directeur Stefan Bruinings, het team van medewerkers(sters) en de gemeente Wassenaar met het behaalde resultaat.


‹‹ Terug naar het overzicht