230Keurmerk voor Zwembad Carrousel in Ommen

20-07-2012
Op 16 juli 2012 heeft Zwembad Carrousel in Ommen het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het keurmerk werd behaald in de categorie C, multifunctioneel zwembad. De feestelijke uitreiking vond plaats op vrijdag 14 september 2012.

Wethouder Scheele heeft het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst genomen. Wethouder Scheele: “Ik zeg dat het ‘natuurlijk’ is dat het zwembad Carrousel het keurmerk heeft ontvangen. Inwoners uit de gemeente weten dat het zwemwater schoon is en de veiligheid van de zwemmer gewaarborgd wordt. Het staat nu zwart op wit dat de Carrousel aan deze eisen voldoet. Daarmee wordt bevestigd, wat al bekend was, namelijk dat het goed toeven is in de Carrousel!”

De Carrousel moet voldoen aan algemene en wettelijke vereisten. Dit is één van de meest complexe materie van alle branches. Het gaat dan om eisen op het gebied van milieubeheer, brandveiligheid, legionella en goedkeuring van attractie- en speeltoestellen en het zwembad moet beschikken over onder andere een ontruimingsplan, calamiteitenplan en toezichtsplan. “Als personeel van het zwembad vinden wij het belangrijk dat wij onze gasten goed kunnen ontvangen en kunnen zorgen voor een veilige omgeving. Jaarlijks worden de criteria van het keurmerk tegen het licht gehouden en aangepast als dat nodig is”, aldus Yvor Seinen, accommodatiemanager van de Carrousel.

Het Keurmerk Veilig & Schoon wordt afgegeven voor een periode van drie jaar als aan alle criteria wordt voldaan. Jaarlijks vindt een audit plaats. De audit is een steekproefvisitatie ter controle van waarborging van kwaliteit. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de Nederlandse overheid.

‹‹ Terug naar het overzicht