240Zwembad Het Sportpark haalt Keurmerk Veilig & Schoon

24-05-2012
Zwembad Het Sportpark heeft roerige jaren achter de rug. In 2008/2009 betonrot, in 2010 problemen met de machinekamer, 2011 aanpassingen nieuwste brandveiligheidseisen, en daar bovenop nog een slechte zomer.

Erik Busscher, directeur van Sportbedrijf Almelo: "Met het management van Sportbedrijf hebben we het besluit genomen, om na al deze perikelen van de afgelopen jaren, te gaan voor het Keurmerk Veilig & Schoon."

Op 28 maart 2012, is Het Sportpark gekeurd door keuringsbureau LLOYDS voor het Keurmerk Veilig & Schoon. Dit houdt in, dat de accommodatie getoetst is aan alle wettelijke eisen en extra richtlijnen in het kader van veiligheid en hygiëne. LLOYDS heeft aangegeven een positief advies te geven aan de uitgever van het Keurmerk, De Stichting Zwembadkeur.

De laatste jaren worden wettelijke eisen steeds strenger en de zwembadbezoeker heeft behoefte aan een veilig en schoon zwembad. Busscher: "Het Keurmerk Veilig & Schoon is op dit moment de beste manier om aan deze eisen te voldoen."

Puntjes op de i
Het zwembad streeft er altijd naar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen. Met het keurmerk zijn met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en hygiëne in zwembaden zijn de puntjes op de i gezet. Het Keurmerk Veilig & Schoon bevat harde criteria met betrekking tot het wettelijk kader en branchevereisten. Voorbeelden daarvan zijn concrete calamiteitenplannen, toezichtplannen, brandveiligheid en controle van horeca, speeltoestellen en legionellaveiligheid.

Busscher: "Samen met de gemeente Almelo, eigenaar van het complex, hebben we de afgelopen jaren veel werk verzet. Het behalen van het keurmerk wordt gezien als een kroon op al het werk."

Foto, van links naar rechts: Richard de Witte (horeca manager), Erik Busscher (directeur), Jeffry Bulters (hoofd technische zaken), Eric Kuiper (hoofd zwemzaken), Jan van Marle (wethouder sport gemeente Almelo), Paul Snieders (hoofd facilitaire zaken), Marcel Jagersma (manager Stichting Zwembadkeur).


‹‹ Terug naar het overzicht