239Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad de Wellen

14-09-2011
Op vrijdag 2 september 2011 kreeg Zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt. Wethouder Wouter Joosten van sportzaken is erg trots op de prestatie van De Wellen en was present tijdens de overhandiging. Het Keurmerk Veilig & Schoon krijgt een plek op de gevel van het zwembad. Ook het Stichtingsbestuur en het personeel van De Wellen zijn heel blij dat is ingezet op het binnenhalen van het keurmerk en dat dit is gelukt.

De Stichting Zwembadkeur heeft het keurmerk toegekend omdat het zwembad voldoet aan kwaliteitseisen, onder meer op het gebied van milieubeheer, legionella preventie, veiligheid en hygiëne.

De consument stelt steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden te bieden hebben. Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van het imago van zwembaden. Het keurmerk – dat overigens een niet-verlichte regeling is - geeft ook richtlijnen voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

‹‹ Terug naar het overzicht