239Keurmerk Veilig & Schoon voor Bosbad Putten

19-09-2011
Bosbad Putten heeft het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het subtropisch zwembad is één van de eerste zwembaden op de Noordwest Veluwe die voldoet aan de eisen van dit keurmerk. Bosbad-manager Dick Eijlander ontving het bijbehorende bordje uit handen van Marcel Jagersma van de Stichting Zwembadkeur. Puttens nieuwe burgemeester, de heer H.A. Lambooij, was bij de uitreiking aanwezig en onthulde het keurmerk dat bij de entree is bevestigd.

Zwembaden in Nederland moeten voldoen aan tal van wetten en regels zoals de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz), de Waterleidingwetgeving, ARBO- en HACCP-regels en de Wet Milieubeheer. Het Keurmerk Veilig & Schoon geeft aan dat Bosbad Putten voldoet aan de eisen die de wet stelt aan een veilige en schone zwemfaciliteit. "We willen onze klanten niet alleen zwemplezier bieden, maar ook een gerust gevoel waar het schoon water en een veilige omgeving betreft'', aldus Dick Eijlander bij de uitreiking van het keurmerk. "Dit keurmerk bevestigt dat wij onze zaken professioneel voor elkaar hebben en is een beloning voor alle inspanningen van onze medewerkers. Want uiteindelijk zijn zij het die met inzet en alertheid dit keurmerk waarmaken. Ook het bestuur heeft ons altijd gestimuleerd om er voor te gaan.''

Burgemeester Lambooij onthulde het bordje bij de entree door een handdoek van Bosbad Putten weg te halen. Het was voor hem 20 jaar geleden dat hij bij Bosbad Putten te gast was. "Ik woonde destijds in Hoevelaken en toen was het gewoonte om kinderfeestjes in het bosbad te vieren. We reden dan de zwembaden van bijvoorbeeld Amersfoort en Leusden voorbij om naar Putten te gaan. Dat zegt wel iets over de kwaliteit'', aldus de burgemeester, die eraan toevoegde Bosbad Putten belangrijk te vinden. "Overal waar ik actief was ging de discussie bij zwembaden over de kosten ervan. Maar we moeten ook kijken wat het oplevert. Bosbad Putten heeft een grote PR-waarde voor Putten''.

Ondanks het veel mindere weer heeft Bosbad Putten tot medio augustus bijna net zoveel bezoekers verwelkomd als vorig jaar. "Dit heeft ongetwijfeld te maken met de grotere diversiteit in zwemmogelijkheden. Waar andere baden tienduizenden bezoekers minder trekken, zitten wij nu op 1000 bezoekers minder'', vertelde Dick Eijlander. Ook het subtropische binnenbad viel met name bij toeristen in de smaak.


‹‹ Terug naar het overzicht