240Merwestein haalt keurmerk Veilig & Schoon

05-07-2011
Op donderdag 7 april heeft Sport- en Evenementencomplex Merwestein te Nieuwegein het Keurmerk Veilig & Schoon gehaald. Het Keurmerk Veilig & Schoon is een kwaliteitsmerk voor de zwembadbranche met het wettelijk kader als ondergrens met daarboven een aantal extra kwaliteitseisen. Op de genoemde dag heeft een keuringsmeester van Loyd’s Register bepaald dat de locatie Merwestein aan de gestelde eisen voldoet.

De NV Sportinrichtingen Nieuwegein is trots dat haar locatie, die in 2011 haar 30 jarig bestaan viert, vanaf heden in bezit is van dit belangrijke keurmerk uit de zwembadbranche. Ron van Rossum, Hoofd zwemzaken / Facilitaire zaken: "Met het Keurmerk Veilig & Schoon laten wij als zwembad zien dat de bedrijfsprocessen omtrent hygiëne en veiligheid goed zijn vormgegeven én goed worden uitgevoerd door onze medewerkers. Kortom: het is een extra manier van controle voor onze organisatie zodat de bezoekers een goede en constante kwaliteit van ons kunnen verwachten." Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz) vallen onder andere ook de volgende aspecten onder het keurmerk: Waterleidingwetgeving en legionellapreventie, ARBO, HACCP en vergunningen.

Of een zwembad het Keurmerk Veilig & Schoon heeft behaald, is te zien aan het bord met het logo van dit keurmerk. Ook Merwestein zal vol trots dit bord bij de entree van het zwembad ophangen.

‹‹ Terug naar het overzicht