240Vondersweijde ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon


Zwembad Vondersweijde heeft vanmorgen uit handen van Michael van den Beld van de Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het keurmerk werd in ontvangst genomen door de medewerkers van zwembad Vondersweijde en wethouder Rob Christenhusz. Ilija Melisie, directeur Sport Oldenzaal BV: “Met dit keurmerk geven we duidelijk een signaal af aan bezoekers dat de hygiëne en de veiligheid van het zwembad goed geregeld zijn en goed uitgevoerd worden door onze collega’s. De basis is aantoonbaar op orde. Hiermee staat Oldenzaal straks bij de andere zwembaden op de website www.zwembadkeur.nl. Een lijst waar je eigenlijk gewoon op moet staan.”
Lees meer ››

ZWEMBAD AQUARIJN BEHAALT KEURMERK VEILIG & SCHOON

01-11-2018
Zwembad AquaRijn heeft het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen uit handen van Evert-Jan Hulshof, directeur van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Hij reikte het keurmerk uit aan wethouder Gert-Jan Schotanus en Remco Pielstroom, directeur van De Thermen2.

Lees meer ››

Sportcomplex On Campus trots op behalen Keurmerk Veilig & Schoon

12-10-2018
Sportcomplex On Campus in Zwolle heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Met het behalen van dit Keurmerk toont On Campus aan dat de bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid uitstekend zijn geregeld én zorgvuldig worden uitgevoerd.

Lees meer ››

AANKONDIGING CONTROLES BADINRICHTINGEN EN SAUNA’S 2018

14-06-2018
Zomer 2018! Legionellacontroles bij zwembaden en sauna’s

De drinkwaterbedrijven zijn gestart met de controles bij zwembaden en sauna’s op de veiligheid en beschikbaarheid van schoon en veilig drinkwater. Deze zomer worden 232 locaties gecontroleerd. Een belangrijk speerpunt is of adequate maatregelen worden genomen om legionellabesmettingen te voorkomen. De naleving van de zwembaden en sauna’s ligt om en nabij de 50 procent.


Lees meer ››

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Zwembad 't Bun haalt Keurmerk Veilig & Schoon

08-02-2018
Op woensdag 31 januari heeft Zwem- en recreatiebad 't Bun het Keurmerk Veilig & Schoon overhandigd gekregen.
Lees meer ››

Zwembad De IJsselslag heeft Keurmerk Veilig & Schoon behaald

12-09-2017
Zwembad De IJsselslag heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Wat een mooie gezamenlijke prestatie van het hele team. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche, en dus ook De IJsselslag, gehoor aan wensen en eisen die klanten, gebruikers, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.
Lees meer ››

Koekoek ontvangt certificaat Keurmerk Veilig & Schoon

29-08-2017
‘Gasten mogen altijd verwachten dat onze accommodatie aan de huidige eisen voldoet en dat de wetgeving hier wordt nageleefd,’ aldus Ali Vos, manager van Sport- & Dorpscentrum Vaassen waar zwembad De Koekoek in Vaassen toe behoort. ‘We doen altijd onze uiterste best om de accommodatie schoon te houden en we hebben de veiligheid van onze bezoekers hoog in het vaandel staan. Dat we vandaag het Keurmerk Veilig & Schoon hebben ontvangen is een bevestiging van het feit dat we dit op een goede manier doen.’
Lees meer ››

Schimmels in zwembaden

18-08-2017
Afgelopen week berichtten verschillende media over schimmels in zwembaden. Het gaat om de resultaten van een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), IHE Delft, Westerdijk Fungal Biodiversity Institute (voorheen KNAW Centraal Bureau voor Schimmelcultures) en Universiteit Utrecht. Het RIVM geeft een nadere toelichting.
Lees meer ››

Uitreiking Keurmerk Veilig & Schoon aan Sportcentrum De Trits

01-08-2017
Zwembad De Trits in Baarn heeft uit handen van Evert-Jan Hulshof, directeur Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Op het gebied van veiligheid en hygiëne heeft het overdekte zwembad De Trist haar zaken prima op orde. De afgelopen tijd hebben management en personeel veel uren geïnvesteerd in het beschrijven van werkprocessen, het voldoen aan veel wetten en andere regelgeving. Het werk is beloond met het verkrijgen van het Keurmerk Veilig en Schoon.
Lees meer ››

Mogelijk nog veel gevaarlijk roestvast staal in overdekte zwembaden

12-07-2017
Zo’n 80 procent van de overdekte zwembaden in Nederland voldoet nog niet aan het Bouwbesluit. Zij kunnen niet aantonen dat er geen riskant roestvast staal zit op plaatsen in het zwembad waar dat gevaarlijk is. Dat zijn zwembaden wettelijk wel verplicht. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) noemt de situatie "zeer teleurstellend". Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, met daarbij een rapportage over de situatie in de zwembaden.
Lees meer ››

Zwembad de Fakkel in Ridderkerk heeft Keurmerk Veilig & Schoon behaald

23-03-2017
Op woensdag 22 maart 2017 ontving Zwembad de Fakkel in Ridderkerk het Keurmerk Veilig & Schoon in bijzijn van wethouder Tineke Keuzenkamp.
Lees meer ››

Update Roestvast staal (RVS) in zwembaden

24-02-2017
Eind juni 2016 informeerden we over de wijziging van het Bouwbesluit in verband met RVS in zwembaden. Inmiddels heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken besloten te onderzoeken in hoeverre de sector opvolging heeft gegeven aan het gewijzigde Bouwbesluit.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt aan zwembad De Dumpel in Velp

21-10-2016
Tjebbe Vugts, wethouder Sport van de gemeente Rheden, ontving donderdag 20 oktober 2016 het Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembad De Dumpel in Velp. Het schildje dat bij dit Keurmerk hoort, kreeg hij uit handen van Michael van den Beld van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees meer ››

Uitzending Reporter Radio over RVS in zwembaden

09-10-2016
Zondag 9 oktober belichtte Reporter Radio de problematiek rond het gebruik van RVS in zwembaden.
Lees meer ››

Nieuw handboek Keurmerk Veilig en Schoon

03-08-2016
Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Recentelijk hebben zich wijzigingen voorgedaan in deze wet- en regelgeving. Om ook in de toekomst hieraan te voldoen publiceert Stichting Zwembadkeur naar verwachting begin september het nieuwe handboek Keurmerk Veilig en Schoon.
Lees meer ››

Technisch congres ‘Veiligheid in zwembaden’

03-08-2016
Op woensdag 5 oktober 2016 organiseert Zwembadbranche een Technisch Congres, met dit jaar als thema 'Veiligheid in zwembaden'. Tijdens het Technisch Congres staat 'veiligheid' centraal.
Lees meer ››

Save the date: bijeenkomst Keurmerk Veilig en Schoon

03-08-2016
Op donderdag 22 september 2016 vindt in Gorinchem een bijeenkomst plaats rondom het nieuwe handboek van het Keurmerk Veilig en Schoon. Aanleiding is het nieuwe, verbeterde handboek Veilig en Schoon, welke een nieuwe werkwijze vraagt van Keurmerkhouders.

Lees meer ››

Minister past Bouwbesluit aan

30-06-2016
Onderzoeksplicht roestvaststaal in zwembaden
Lees meer ››

Sportcentrum de Kalkwijck in Hoogezand behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

30-06-2016
Dinsdag 28 juni 2016 reikte Henrica Bergsma namens Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan Sportcentrum de Kalkwijck in Hoogezand (Groningen).
Lees meer ››

Zwembad Bestevaer in Genemuiden trotse bezitter van het Keurmerk Veilig & Schoon

17-03-2016
Maandag 14 maart 2016 reikte Henrica Bergsma namens Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan Zwembad Bestevaer in Genemuiden.
Lees meer ››

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

19-02-2016
Donderdag 18 februari 2016 ontving zwembad De Kiefer in Dedemsvaart het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Michael van den Beld.
Lees meer ››

Zwembad de Broene 'eugte behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

15-02-2016
Zwembad de Broene 'eugte (Staphorst) ontving op vrijdag 12 februari het Keurmerk Veilig & Schoon. Hiermee voldoet het zwembad aan alle gestelde eisen voor een veilig en schoon zwembad.
Lees meer ››

Gemiddelde milieubelasting zwembaden in beeld: meeste milieuwinst op elektriciteit en verwarming

29-01-2016
De gemeentelijke aandacht voor duurzaamheid binnen zwembaden neemt toe. In 2015 maakten 50 zwembaden gebruik van de Milieubarometer en deden 31 zwembaden mee aan de benchmark die Stichting Stimular in opdracht van Vereniging Sport en Gemeenten uitvoerde. Inmiddels zijn de gemiddelde milieubelasting en kengetallen gepubliceerd.
Lees meer ››

Zwembad de Peppel in Ede behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

19-01-2016
Zwembad de Peppel ontving op dinsdagavond 19 januari het Keurmerk Veilig & Schoon. Hiermee voldoet het zwembad aan alle gestelde eisen voor een veilig en schoon zwembad.
Lees meer ››

Actualiteit rond RVS in zwembaden

17-12-2015
Deze week zijn de uitkomsten bekend geworden van het landelijk onderzoek ‘RVS in zwembaden’ uitgevoerd door het Mulier Instituut. Daarnaast is op 16 december 2015 de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) voor metalen ophangconstructies en bevestigingsmiddelen in zwembaden (NPR 9200) gepubliceerd. Ook heeft op woensdag 16 december het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt dat de gemeente Tilburg wordt vervolgd in de zaak zwembad Reeshof, waar op 1 november 2011 een baby levensgevaarlijk gewond raakte en later overleed doordat er luidsprekers van het plafond vielen.
Lees meer ››

Biocidenverordening: gevolgen voor zwembaden

06-11-2015
Eigenaren en beheerders van zwembaden krijgen te maken met de gevolgen van de biocidenverordening, die het in de handel brengen en gebruik van biociden reguleert.
Lees meer ››

Zwembad De Zien trots op behaalde Keurmerk Veilig & Schoon

11-09-2015
Donderdag 10 september 2015 ontving het team van Zwembad De Zien in Uitgeest het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Evert-Jan Hulshof, directeur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees meer ››

Wijzigingsbesluit Bhvbz van de baan

04-09-2015
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het besluit genomen om niet verder door te gaan met het wijzigingsbesluit Bhvbz. Er is besloten om de geactualiseerde voorschriften voor badinrichtingen op te nemen in een zogeheten Aanpassingsbesluit van het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL).
Lees meer ››

Stichting De Haamen behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

22-07-2015
Op dinsdag 21 juli heeft Stichting De Haamen, beheerder van onder andere het zwembad in het gelijknamige sportcomplex, het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen.
Lees meer ››

Wijziging Bhvbz opnieuw uitgesteld

06-07-2015
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft laten weten dat de wijziging van het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Bhvbz) opnieuw is uitgesteld en niet zoals gepland op 1 januari 2016 van kracht wordt. Het ministerie kan op dit moment nog niet aangeven wanneer de wijzigingen wel verwacht kunnen worden.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor vier zwembaden in de gemeente Groningen

30-06-2015
Maandag 29 juni 2015 hebben de vier zwembaden in de gemeente Groningen het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Polderbad behaalt Keurmerk Veilig & Schoon voor 10e jaar op rij

11-06-2015
Het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft recent voor het 10e jaar op rij voldaan aan de eisen voor het Keurmerk Veilig & Schoon.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembad De Vallei

09-06-2015
Op 8 juni ontving Sander Schoone, manager bij zwembad De Vallei in Veenendaal, het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Mariska Hol.
Lees meer ››

Zwembad De Planeet Haarlem behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

28-05-2015
Vrijdag 22 mei kreeg Zwembad De Planeet het Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt.
Lees meer ››

Speciaal Zwemdiploma C voor Sandra Linders

21-05-2015
Woensdag 20 mei nam Sandra Linders afscheid als Kwaliteitsmanager van Sportfondsen Nederland N.V.
Lees meer ››

Zwembad Duikerdel behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

07-04-2015
Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude (NH) heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Nieuw gezicht bij Stichting Zwembadkeur

22-01-2015
Vanaf 1 januari 2015 is Henrica Bergsma werkzaam voor Stichting Zwembadkeur. Ze houdt zich voor het Keurmerk Veilig & Schoon onder andere bezig met de inhoud van het Handboek en de toekomstige aanpassing hiervan aan de nieuwe Bhvbz die naar verwachting op 1 januari 2016 operationeel is.
Lees meer ››

Brabant heeft er een Keurmerk bij

17-12-2014
Dinsdag 16 december 2014 kreeg Zwembad de Stok in Roosendaal het Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt.
Lees meer ››

Sportcomplex Drieburcht te Tilburg in trots bezit van Keurmerk Veilig & Schoon

24-11-2014
Sportcomplex Drieburcht te Tilburg kreeg op 18 november 2014 het Keurmerk Veilig & Schoon door Mariska Hol uitgereikt. Het keurmerk is gehaald in de categorie C: multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Zwembad De Waterhoorn behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

07-11-2014
Namens zwembad De Waterhoorn heeft wethouder Ben Tap op 3 november het Keurmerk Veilig & Schoon mogen ontvangen. Het certificaat is uitgereikt door Mariska Hol van Stichting Zwembadkeur.
Lees meer ››

Zwembad Calluna in Ermelo haalt Keurmerk Veilig & Schoon

16-10-2014
Zwembad Calluna in Ermelo ontving op 9 oktober 2014 het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Michael van den Beld. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Het zwembad ontving het keurmerk in de categorie C, multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Gebruik van RVS in zwembaden

15-10-2014
In de nieuwsbrief van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ van december 2013 is een artikel gepubliceerd over het gebruik van RVS in zwembaden.
Lees meer ››

Stichting Zwembadkeur reageert in consumentenprogramma Kassa

08-10-2014
Zaterdag 4 oktober besteedde het consumentenprogramma Kassa aandacht aan zes zwembaden die een bezoek hadden gekregen van drie gezinnen die de zwembaden beoordeelden op het eten, de attracties en de hygiëne. André de Jeu reageerde namens Stichting Zwembadkeur in de uitzending op het onderzoek.
Lees meer ››

Aquadrome (Enschede) ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

21-09-2014
Aquadrome, onderdeel van de Enschede Zwembaden, ontving donderdag 18 september 2014 het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Mariska Hol van Stichting Zwembadkeur.
Lees meer ››

Sportfondsen behaalt certificaat 'Systeemgericht toezicht'

17-12-2013
Op 16 december 2013 heeft Sportfondsen uit handen van Mariska Hol van de Stichting Zwembadkeur als eerste in de branche het certificaat 'Systeemgericht Toezicht' ontvangen.
Lees meer ››

Strengere eisen RVS ophangconstructie zwembaden

15-10-2013
In samenwerking met de RECRON willen wij u informeren over de recentelijke wijziging in de verplichting om als eigenaar van een overdekte zwemaccommodatie te voldoen aan de NCC “Praktijkrichtlijn voor inspectie en onderhoud van ophangconstructies, bevestigingsmiddelen en voorzieningen in overdekte zwembaden” uit 2004. In deze richtlijn wordt gesteld dat u uw zwembaden dient te inspecteren op de aanwezigheid van niet-resistent RVS, dit bij aanwezigheid dient te vervangen of jaarlijks op de aanwezigheid van corrosie door een externe partij te laten controleren. Hierop wordt gehandhaafd door de gemeente, op basis van het Bouwbesluit.
Lees meer ››

Handboek regulier toezicht versie 2013

30-08-2013
Er is een nieuwe versie verschenen van het Handboek regulier toezicht. Deze versie is online te downloaden en zal vanaf nu gehanteerd worden.
Lees meer ››

Bijeenkomst voor keurmerkhouders

23-07-2013
Al meer dan 200 zwembaden in Nederland bezitten het keurmerk Veilig & Schoon. Voor de allereerste keer, speciaal en uitsluitend voor keurmerkhouders, organiseert Stichting Zwembadkeur een bijeenkomst met inspirerende lezingen en actuele onderwerpen. Deze bijeenkomst vindt aansluitend aan de Managersmeeting plaats op woensdag 30 oktober a.s. in Nijkerk.
Lees meer ››

Schiedam, Zwembad Zuid haalt Keurmerk Veilig & Schoon

17-06-2013
Op 13 april 2013 heeft Zwembad Zuid te Schiedam het Keurmerk Veilig & Schoon behaald, in de categorie type B; monofunctioneel middelgroot zwembad.
Lees meer ››

Sterrenbad SportPlaza Wassenaar in trost bezit van Keurmerk Veilig & Schoon

28-03-2013
Op dinsdag 26 maart jl. kreeg Stefan Bruinings, operationeel directeur van SportPlaza Wassenaar BV, het Keurmerk Veilig & Schoon overhandigd van Michael van den Beld namens de Stichting Zwembadkeur in het bijzijn van wethouder van sociale zaken, onderwijs en sport Fatma Koşer Kaya.

Lees meer ››

Caribabad Gorinchem in bezit van Keurmerk Veilig & Schoon

14-03-2013
In het Caribabad werd vrijdag 8 maart 2013 een bescheiden feestje gevierd. Alle 30 medewerkers hebben onder aanvoering van bedrijfsleider Arnoud van Heumen anderhalf jaar gewerkt aan tal van verbeterpunten op 'schoon, heel en veilig' om te voldoen aan het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Zwembadkeur.
Lees meer ››

Zwembad Brilmansdennen haalt Keurmerk Veilig & Schoon

14-03-2013
Op 6 maart 2013 heeft Zwembad Brilmansdennen het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C, multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor LACO Sportcentrum 's-Heerenberg

12-02-2013
LACO Sportcentrum ’s-Heerenberg ontving 30 januari 2013 het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van mevrouw M. Hol. Wethouder R. Visser is verheugd dat LACO Sportcentrum ’s-Heerenberg in de gemeente dit keurmerk heeft. ”Wij als gemeente zijn daar trots op. Mijn complimenten aan de medewerkers en management van LACO Sportcentrum ’s-Heerenberg”. LACO vestigingsmanager Daniella Peters mocht het keurmerk in ontvangst nemen voor het gehele team van laco sportcentrum 's-Heerenberg: "Ik ben blij en trots op de inzet die alle betrokkenen getoond hebben". Het zwembad ontving het keurmerk in de categorie C: multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Sportcentrum Montferland en Sportplaza Wassenaar in bezit van Keurmerk Veilig & Schoon

16-01-2013
Sportcentrum Montferland heeft op 7 januari 2013 het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C, multifunctioneel zwembad. Sportplaza Wassenaar, ook wel 'Het Sterrenbad' genaamd, behaalde het Keurmerk Veilig & Schoon al eerder, op 3 december 2012. Het keurmerk werd eveneens behaald in de categorie C.
Lees meer ››

Wijchens zwembad De Meerval ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

15-10-2012
Hygiëne, legionella, veiligheid, klantbeleving en bijvoorbeeld personeelsaspecten waren voor De Meerval altijd al erg belangrijke zaken. De status van de veiligheid en hygiëne is nu officieel bevestigd door de uitreiking van het Keurmerk Veilig & Schoon.
Lees meer ››

Laco Sportcentrum Bemmel trots op Keurmerk Veilig & Schoon

11-09-2012
Laco Sportcentrum Lingewaard in Bemmel ontving 30 augustus 2012 het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Mariska Hol. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Het zwembad ontving het keurmerk in de categorie B, monofunctioneel middelgroot zwembad.
Lees meer ››

Borgelerbad haalt Keurmerk Veilig & Schoon

14-08-2012
Openluchtlocatie Borgelerbad in Deventer heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald op 9 juli 2012. Het keurmerk werd behaald in de categorie B, monofunctioneel middelgroot zwembad.
Lees meer ››

Keurmerk voor Zwembad Carrousel in Ommen

20-07-2012
Op 16 juli 2012 heeft Zwembad Carrousel in Ommen het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het keurmerk werd behaald in de categorie C, multifunctioneel zwembad. De feestelijke uitreiking vond plaats op vrijdag 14 september 2012.
Lees meer ››

Zwembad De Meerval haalt Keurmerk Veilig & Schoon

01-06-2012
Zwembad De Meerval in Wijchen heeft op 31 mei 2012 het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het keurmerk is gehaald in de categorie C: multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Keurmerk behaald door Zwembad De Kwakel

31-05-2012
Zwembad De Kwakel in Utrecht heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het zwembad haalde het keurmerk op 30 mei 2012 in de categorie E: zwemparadijs met een zeer ruim voorzieningenniveau.
Lees meer ››

Vlag Keurmerk Veilig & Schoon

24-05-2012
In de webwinkel van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zijn extra vlaggen te bestellen van het Keurmerk Veilig & Schoon, voor zwembaden die het keurmerk in bezit hebben. De lengte-vlag kost € 31,50 per stuk.
Lees meer ››

Nieuwe uitstraling voor certificaat Keurmerk Veilig & Schoon

24-05-2012
Het certificaat van het Keurmerk Veilig & Schoon, dat wordt opgehangen in accommodaties die het keurmerk gehaald hebben, heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Op het certificaat staat het voorzieningenniveau dat de accommodatie biedt, samen met de geldigheidsduur van het keurmerk.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad De Planeet

24-05-2012
Zwembad De Planeet in Haarlem behaalde het keurmerk in de categorie B van het voorzingingenniveau: monofunctioneel middelgroot zwembad.
Lees meer ››

Zwembad Het Sportpark haalt Keurmerk Veilig & Schoon

24-05-2012
Zwembad Het Sportpark heeft roerige jaren achter de rug. In 2008/2009 betonrot, in 2010 problemen met de machinekamer, 2011 aanpassingen nieuwste brandveiligheidseisen, en daar bovenop nog een slechte zomer.
Lees meer ››

Zwembad De Wasbeek haalt Keurmerk Veilig & Schoon

08-05-2012
Het Keurmerk Veilig & Schoon is behaald door Stiwa/Zwembad De Wasbeek in Sassenheim. Het zwembad werd goedgekeurd op 29 maart 2012 in de categorie C, multifunctioneel zwembad.
Lees meer ››

Zwembad De Windas ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

23-03-2012
Zwembad De Windas in Bergschenhoek heeft op donderdag 22 maart 2012 het Keurmerk Veilig & Schoon officieel uitgereikt gekregen. De Windas haalt het keurmerk bij het voorzieningsniveau in de categorie C: multifunctioneel zwembad. Wethouder Ruud Braak van de gemeente Lansingerland en afgevaardigden van het zwembad namen het certificaat in ontvangst.
Lees meer ››

Informatie over zwemmen en gezondheid voor baby’s

09-03-2012
Op 5 maart 2012 heeft de Hoge Gezondheidsraad in België een advies uitgebracht waarin wordt ontmoedigt om met kinderen tussen nul en twaalf maanden te gaan zwemmen vanwege de gezondheidsrisico’s. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heeft met interesse kennis genomen van dit rapport. Het volledige rapport en advies van de Hoge Gezondheidsraad is in te zien.
Lees meer ››

Zwembad De Sypel ontvangt keurmerk Veilig & Schoon

20-12-2011
Zwembad De Sypel heeft op vrijdag 16 december 2011 het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen van de stichting Zwembadkeur. Wethouder Laurens de Kleine ontving het officiële keurmerkbord in het bijzijn van alle zwembadmedewerkers.
Lees meer ››

Achtergrondinformatie naar aanleiding van het ongeval bij zwembad Reeshof in Tilburg

11-11-2011
Dinsdag 1 november heeft in zwembad Reeshof in Tilburg een tragisch incident plaatsgevonden. Een geluidsbox is gevallen en heeft een moeder en haar baby geraakt met fatale afloop voor het kindje. De zwembranche is geschokt door dit incident en betreurt het ongeval ten zeerste. Het incident roept vele vragen op over hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit kan worden voorkomen. Inmiddels heeft de gemeente Tilburg een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Pas wanneer de definitieve resultaten van dit onderzoek bekend worden, is er duidelijkheid te geven over de exacte oorzaak. Naar aanleiding van het incident in Tilburg is er veel discussie binnen de zwembranche, landelijke overheid, provincies en gemeenten over ophangconstructies en bevestigingsmaterialen in overdekte zwembaden. Daarnaast zijn er ook vragen over hoe de verantwoordelijkheden liggen binnen zwembaden en de gemeenten.
Lees meer ››

Zwembad De Scheg ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

11-10-2011
Zwembad De Scheg in Deventer heeft op woensdag 7 september 2011 het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen van de Stichting Zwembadkeur. In het bijzijn van Wethouder Margriet de Jager en alle zwembadmedewerkers werd het officiële certificaat en bord met kwaliteitsmerk door Aschwin Lankwarden (directeur Sportbedrijf Deventer) vol trots in ontvangst genomen.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor Bosbad Putten

19-09-2011
Bosbad Putten heeft het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het subtropisch zwembad is één van de eerste zwembaden op de Noordwest Veluwe die voldoet aan de eisen van dit keurmerk. Bosbad-manager Dick Eijlander ontving het bijbehorende bordje uit handen van Marcel Jagersma van de Stichting Zwembadkeur. Puttens nieuwe burgemeester, de heer H.A. Lambooij, was bij de uitreiking aanwezig en onthulde het keurmerk dat bij de entree is bevestigd.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad de Wellen

14-09-2011
Op vrijdag 2 september 2011 kreeg Zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt. Wethouder Wouter Joosten van sportzaken is erg trots op de prestatie van De Wellen en was present tijdens de overhandiging. Het Keurmerk Veilig & Schoon krijgt een plek op de gevel van het zwembad. Ook het Stichtingsbestuur en het personeel van De Wellen zijn heel blij dat is ingezet op het binnenhalen van het keurmerk en dat dit is gelukt.
Lees meer ››

Merwestein haalt keurmerk Veilig & Schoon

05-07-2011
Op donderdag 7 april heeft Sport- en Evenementencomplex Merwestein te Nieuwegein het Keurmerk Veilig & Schoon gehaald. Het Keurmerk Veilig & Schoon is een kwaliteitsmerk voor de zwembadbranche met het wettelijk kader als ondergrens met daarboven een aantal extra kwaliteitseisen. Op de genoemde dag heeft een keuringsmeester van Loyd’s Register bepaald dat de locatie Merwestein aan de gestelde eisen voldoet.
Lees meer ››

Legionellacontroles zwembaden 1 juni 2011 van start

26-05-2011
Van 1 juni tot 1 augustus 2011 worden bij de zwembaden controle-acties uitgevoerd op naleving van de legionellaregelgeving. Zwembaden moeten een actuele risicoanalyse en beheersplan hebben, periodiek beheersmaatregelen uitvoeren en monsters nemen.
Lees meer ››

Optisport De Ronde Venen haalt Keurmerk Veilig & Schoon

24-05-2011
Op donderdag 12 mei heeft Optisport De Ronde Veenen, het Veenweidebad in Mijdrecht binnen één jaar na opening het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst mogen nemen.
Lees meer ››

Uitreiking Keurmerk zwembad De Koploper

22-03-2011
Op vrijdag 25 februari heeft het zwembad van Sportcentrum De Koploper te Lelystad vol trots het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst mogen nemen.
Lees meer ››

Vernieuwde versie Handboek

14-02-2011
Met ingang van 1 januari 2011 is het Handboek versie 2011 uit. Het nieuwe Handboek is te downloaden via deze website. Ten opzichte van de vorige versie (januari 2010) is slechts een beperkt aantal wijzigingen doorgevoerd.
Lees meer ››

VROM-Inspectie publiceert nieuw informatieblad over legionella

07-02-2011
De VROM-Inspectie heeft een nieuw informatieblad over Legionella gepubliceerd met als titel 'Legionella, uw zorg?!'. Het informatieblad beschrijft de wettelijke taak voor prioritaire instellingen. Locaties waar de volksgezondheid een groot risico loopt als er legionellabacterien in het drinkwater zitten noemt de VROM-Inspectie prioritaire instellingen en dienen aan legionellapreventie te doen.
Lees meer ››

Verhuizing Stichting Zwembadkeur

31-12-2010
Stichting Zwembadkeur is met ingang van 1 januari 2011 verhuisd van Oosterbeek naar Driebergen. Daarmee zijn het management, de administratie en de promotie van het Keurmerk Veilig & Schoon samengevoegd en ondergebracht binnen het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees meer ››

Sportfondsen Nederland N.V. ISO 9001 gecertificeerd

23-12-2010
Op 16 december 2010 heeft Sportfondsen Nederland N.V. uit handen van Ad Kaizer, auditor van KEMA Quality, het certificaat ISO 9001:2008 in ontvangst genomen. Hierdoor is Sportfondsen Nederland het enige shared services center in de branche van sport, recreatie en welzijn dat een gecertificeerd kwaliteitssysteem heeft.
Lees meer ››

Uitreiking Keurmerk TwenteBad Hengelo

21-12-2010
Donderdag 16 december ontving wethouder Erik Lievers voor het TwenteBad in Hengelo het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Ronald ter Hoeven, directeur Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees meer ››

Provincie Zuid-Holland organiseert symposium over toezicht in zwembaden

21-12-2010
Donderdag 28 oktober organiseert de provincie Zuid-Holland een symposium over toezicht in zwembaden. De provincie constateert een toename van het aantal verdrinkingen in Zuid-Holland, wat een van de aanleidingen is voor dit symposium. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ verzorgt een presentatie over 'nieuw zicht op toezicht' waar de conclusies van het rapport 'Luctor et Emergo - nieuw zicht op toezicht' worden toegelicht.
Lees meer ››

Arnhemse zwembaden behalen Keurmerk

29-09-2010
Op vrijdag 24 september kregen de Arnhemse zwembaden De Grote Koppel en Valkenhuizen het Keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt.
Lees meer ››

Uitreiking Keurmerk aan zwem- en recreatiebad 't Bun op Urk

05-07-2010
Woensdag 30 juni ontving zwem- en recreatiebad 't Bun het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Marcel Jagersma, manager van het Keurmerk.
Lees meer ››

Laco Glanerbrook ontvangt 200e Keurmerk Veilig & Schoon

14-06-2010
Laco Sport- en recreatiecentrum Glanerbrook in Geleen ontving op woensdag 9 juni het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Theo Appelhof, voorzitter van Stichting Zwembadkeur. Dit was tevens de uitreiking van het 200e Keurmerk Veilig & Schoon.
Lees meer ››

PERSBERICHT: Zwembranche bereikt 200e Keurmerk Veilig & Schoon

03-06-2010
Laco Sport- en recreatiecentrum Glanerbrook in Geleen ontvangt op woensdag 9 juni aanstaande het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Theo Appelhof, voorzitter van Stichting Zwembadkeur. Dit is tevens de uitreiking van het 200e Keurmerk Veilig & Schoon, het branchekeurmerk voor zwembaden. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.
Lees meer ››

VROM-Inspectie start lik-op-stuk-aanpak bij overtreding legionellaregels

03-06-2010

Lees meer ››

SportPlaza Nieuw-Vennep goedgekeurd

09-03-2010
SportPlaza De Estafette in Nieuw-Vennep heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Feestelijke uitreiking Keurmerk op een waddeneiland

09-03-2010

Lees meer ››

Zwembad Vitaloo gekeurd

25-02-2010
Zwembad Vitaloo, onderdeel van Optisport, heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

22-02-2010

Lees meer ››

Wijziging Drinkwaterbesluit uitgesteld

22-02-2010
De Europese drinkwaterrichtlijn is de aanleiding voor een herziening van het huidige Drinkwaterbesluit. Het nieuwe Drinkwaterbesluit zou per 1 juli 2010 in werking treden. Om verschillende redenen is dit voorlopig uitgesteld tot 1 januari 2011.
Lees meer ››

Limburgs zwembad goedgekeurd

18-02-2010
Zwembad De Nieuwe Hateboer (Sittard) heeft het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. In totaal kent Limburg nu tien zwembaden met het Keurmerk.
Lees meer ››

Seminar over Zwembadwaterdesinfectie op 17 maart 2010

11-02-2010
Woensdag 17 maart vindt tussen 11.00 en 14.30 uur het seminar 'Zwembadwater desinfectie, nu en in de toekomst' plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Dit seminar wordt georganiseerd door Aqua Nederland in samenwerking met het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en maakt onderdeel uit van het kennisprogramma tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs. Zwembaden die houder zijn van het Keurmerk Veilig & Schoon kunnen met korting deelnemen aan het seminar.
Lees meer ››

Word lid van de Keurmerkgroep op LinkedIn

29-01-2010
Professionals in de zwembranche kunnen zich nu aansluiten bij de nieuwe groep op LinkedIn 'Keurmerk Veilig & Schoon'. Klik hier om de LinkedIngroep te bekijken en te zien wie u voorgingen.
Lees meer ››

Zwembad op waddeneiland behaalt Keurmerk

21-01-2010

Lees meer ››

Handboek Keurmerk Veilig & Schoon aangepast

08-01-2010
Met ingang van 1 januari 2010 is een vernieuwde versie van het handboek van het Keurmerk Veilig & Schoon van kracht. Sinds de laatste versie van 1 augustus 2007 zijn enkele wijzigingen opgetreden in de wetten die voor zwembaden relevant zijn. Deze wijzingen zijn doorgevoerd in het nieuwe handboek en hebben invloed op de hoofdstukken over de brandveiligheid en legionella.
Lees meer ››

Sportcentrum De Sprank behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

08-01-2010
Het Limburgse sportcentrum De Sprank heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. De Sprank maakt onderdeel uit van exploitatiemaatschappij Laco.
Lees meer ››

Aantal gekeurde zwembaden naar 184

24-11-2009
Recent hebben vijf zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het totaal aantal goedgekeurde zwembaden komt hiermee op 184.
Lees meer ››

Optisport timmert aan de weg in Flevoland

16-10-2009
Drie Optisportbaden in Almere hebben het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het gaat om de zwembaden Almere Stad, Almere Haven en Vrijetijdscentrum 'De Vrijbuiter'.
Lees meer ››

Vijf zwembaden met Keurmerk Veilig & Schoon

06-10-2009
Recent hebben vijf zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald: twee Sportfondsenbaden in Overijssel, een buiten- en een binnenbad in Gelderland en een zwembad in Breukelen (foto).
Lees meer ››

Zwembad de Marsch ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

25-09-2009
Vrijdag 25 september vond de uitreiking van het Keurmerk Veilig & Schoon aan het Hardenbergse zwembad de Marsch plaats. Tijdens het Veiligheidsforum in Theater de Voorveghter overhandigde dagvoorzitter Jan Rijpstra het Keurmerk aan wethouder Douwe Prinsse.
Lees meer ››

Aantal zwembaden met Keurmerk Veilig & Schoon stijgt naar 170

27-08-2009
In augustus hebben twee openluchtzwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Dit brengt de teller inmiddels op 170 Keurmerken. "Met name in 2009 is het aantal buitenzwembaden dat opgaat voor het Keurmerk enorm gestegen", constateert Marcel Jagersma, manager van het keurmerk.
Lees meer ››

Twee openluchtzwembaden behalen Keurmerk

03-08-2009
De openluchtzwembaden 'De Alk' en 'De Abelen' hebben het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Beide zwembaden zijn onderdeel van Optisport en liggen in de provincie Flevoland.
Lees meer ››

Fries Optisportbad heeft Keurmerk

06-07-2009
Het Tolhuisbad in Dokkum heeft het Keurmerk Veilig & Schoon in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

Openluchtzwembad behaalt Keurmerk

01-07-2009
Openluchtzwembad de Bosselaar in het Brabantse Zevenbergen heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Keurmerk behaald door Sportcomplex de Zijl

28-04-2009
Sportcomplex De Zijl in Leiden heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).

Lees meer ››

Zwembad IJsselmonde ontvangt het Keurmerk

22-04-2009
Op 21 april heeft het Rotterdamse zwembad IJsselmonde het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen uit handen van Marcel Jagersma, manager Keurmerk Veilig & Schoon. Portefeuillehouder Bram van Hemmen van deelgemeente IJsselmonde nam het keurmerk in ontvangst.
Lees meer ››

Gezamenlijk jaarplan vier rijksinspecties

10-04-2009
Voor 2009 hebben vier inspectiediensten gekozen voor een gezamenlijk jaarplan voor de horeca en recreatie, waaronder zwembaden. Deze inspectiediensten zijn: de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), de Arbeidsinspectie (AI), VROM-Inspectie (VI) en Algemene Inspectiedienst (AID). Marcel Jagersma, manager Keurmerk Veilig & Schoon, maakt uit het jaarplan op dat het Keurmerk Veilig & Schoon ook hier steeds belangrijker wordt: "Dit is wat we willen, hierop zitten onze keurmerkbaden te wachten."
Lees meer ››

Twee zwembaden van Sportfondsen Nederland behalen Keurmerk Veilig & Schoon

10-04-2009
Recent hebben zwembad Poelmeer in Oestgeest en zwembad 't Volkerakkertje in Fijnaart het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. In totaal bezitten 56 Sportfondsenzwembaden het Keurmerk.
Lees meer ››

Commissaris van de Koningin reikt Keurmerk uit in Bussum

23-03-2009
Vrijdag 20 maart onthulde mr. H. Borghouts, Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, het Keurmerk Veilig & Schoon in zwembad De Zandzee in Bussum.

Lees meer ››

18-03-2009

Lees meer ››

Drie zwembaden halen Keurmerk Veilig & Schoon

26-02-2009
Drie zwembaden zijn 2009 goed gestart met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon: twee baden van Sportfondsen en het zwembad in Krimpen aan den IJssel. Remco Pielstroom, directeur van Sportcentrum 'De Zandzee': "Het is een goede zaak dat wij als accommodatie alle procedures inzichtelijk hebben, niet alleen voor onszelf maar ook naar het bestuur. Bestuurders hebben als vrijwilligers al zoveel verantwoordelijkheid, waardoor het nu goed voor hen is om te weten dat de procedures goed zijn vastgelegd."
Lees meer ››

13-02-2009
Sinds januari 2008 is het nieuwe activiteitenbesluit in werking getreden. Dit activiteitenbesluit vervangt het zogenaamde horecabesluit. In het activiteitenbesluit zijn voor diverse milieu-aspecten regels opgesteld, waaronder voor de opslag van stoffen bij zwembaden. Onder deze stoffen vallen ook chloorbleekloog en zwavelzuur. Zwembaden lopen tegen enkele problemen aan bij de handhaving van dit activiteitenbesluit. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is gesprekspartner bij de overheid, samen met AquaNederland, KIWA en Infomil, om deze problemen te bespreken.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon succesvol

12-02-2009
Het jaar 2008 is uiterst succesvol geweest voor het Keurmerk Veilig & Schoon. Zo werd er een hoge score behaald in de keurmerkentoets van het ministerie van Economische Zaken wat resulteerde in een vermelding op de website van de Consuwijzer. De provincie Brabant heeft gekozen voor het landelijke Keurmerk Veilig & Schoon en ook het ministerie van VROM is enthousiast over het keurmerk als instrument voor zelfregulering. Het aantal baden dat het keurmerk heeft behaald, is in 2008 toegenomen met 20%: een stevige groei. Marcel Jagersma, manager van het Keurmerk Veilig & Schoon, verwacht in 2009 deze groei zelfs te overtreffen.
Lees meer ››

Extra aandacht voor risico's van stalen (ophang)constructies in overdekte zwembaden

11-02-2009
Enkele jaren geleden werd ons land opgeschrikt door het neerstorten van (delen van) plafonds in overdekte zwembaden. Bij een vergelijkbaar incident in Zwitserland vielen zelfs twaalf dodelijke slachtoffers. In alle gevallen bleek corrosie van de roestvaststalen (RVS) plafondhangers de oorzaak. Ook is een RVS-kabel van het windverband van een overdekt zwembad door corrosie bezweken. Ondanks veel publiciteit over de genoemde incidenten doen zich in overdekte zwembaden nog steeds gevaarlijke situaties voor.
Lees meer ››

Controle legionellapreventie door VROM-Inspectie in februari en maart

03-02-2009

Lees meer ››

Stichting Zwembadkeur sluit 2008 af met 154 Keurmerken Veilig & Schoon

22-12-2008
Vlak voor de kerstdagen hebben nog vier zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald: twee Sportfondsenbaden en twee zwembaden van Sportbedrijf Alkmaar. Het totaal aantal gekeurde zwembaden komt daarmee in totaal op 154. In 2008 is het aantal zwembaden met het Keurmerk Veilig & Schoon met 20% gestegen.
Lees meer ››

04-12-2008

Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon nummer 150 voor Sportplaza 'De Niervaert'

06-11-2008
Sportplaza 'De Niervaert' in het Brabantse Klundert heeft het 150e Keurmerk Veilig & Schoon behaald. De Niervaert maakt onderdeel uit van Sportfondsen Nederland.
Lees meer ››

Het Amsterdamse Marnix behaalt Keurmerk 149

29-10-2008
Het Marnix, het zwembad in de Amsterdamse Jordaan, heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

Buitenbad haalt Keurmerk Veilig & Schoon

28-08-2008
Optisport zwembad De Rijd uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het buitenbad is daarmee het 148e zwembad met een Keurmerk, dat behaald is in de categorie B (monofunctioneel middelgroot zwembad).
Lees meer ››

Douchen voor een chloorvrij zwembad

26-08-2008

Lees meer ››

Onderzoek naar zuurstofverzadiging

26-08-2008
Zuurstoftekort is het allergrootse probleem bij drenkelingen en daarmee ook het grootste gevaar. Behandeling tegen zuurstoftekort is essentieel, daarnaast is het belangrijk om zo snel mogelijk met die behandeling te starten. Daarom zou het goed zijn als strandwachten, lifeguards en andere toezichthouders zouden kunnen meten hoe het zuurstofniveau is, zodat direct zuurstof kan worden gegeven als dat nodig is. Er is een apparaat beschikbaar dat makkelijk het zuurstofniveau kan meten. Om te bekijken of dit apparaat ook geschikt is voor drenkelingen, is een onderzoek gestart.
Lees meer ››

Masterclass Integraal Kwaliteitsmanagement

27-08-2008

Lees meer ››

26-08-2008

Lees meer ››

Wijziging Zwemwaterwetgeving

21-08-2008
De zwemwaterwetgeving in Nederland wordt aangepast. Een voorstel hiertoe is inmiddels naar de Tweede Kamer gestuurd. De wijzigingen hebben betrekking op het zwemmen in oppervlaktewater (buitenwater).
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon op vakbeurs Leisure & Sport Totaal

18-08-2008
Leisure & Sport Totaal is de nieuwe naam van de totaalvakbeurs van en voor de Nederlandse vrijetijdsindustrie, die plaatsvindt van 25 tot en met 27 november in Ahoy Rotterdam. Deze nieuwe naam staat voor een nieuw concept voor dit tweejaarlijkse evenement dat de afgelopen jaren bekend stond onder de naam Splashure, Sport & RecreaTech. Stichting Zwembadkeur is met het Keurmerk Veilig & Schoon prominent op de beurs vertegenwoordigd.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon na toetsing met een score van 9,4 op ConsuWijzer

18-07-2008
Het Keurmerk Veilig & Schoon is na een onafhankelijke keurmerkentoets opgenomen op ConsuWijzer. De betrouwbaarheid van het Keurmerk is gewaardeerd op 9,4. ConsuWijzer is het informatieloket voor consumenten van de Nederlandse overheid.
Lees meer ››

Reactie Stichting Zwembadkeur op rapport VROM-Inspectie

16-07-2008

Lees meer ››

Twee zwembaden gemeente Zoetermeer met Keurmerk

15-07-2008
Twee zwembaden in de gemeente Zoetermeer hebben het Keurmerk Veilig & Schoon behaald: zwembad de Veur en zwembad de Driesprong.
Lees meer ››

Optisport Moordrecht behaalt Keurmerk

20-06-2008
Optisport Moordrecht (Zwembad de Zuidplas) heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie B (monofunctioneel middelgroot zwembad).
Lees meer ››

PERSBERICHT: De Tongelreep ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

11-06-2008

Lees meer ››

Veiligheid rondom glijbanen

03-06-2008

Lees meer ››

PERSBERICHT: Noord-Brabant kiest voor branchekeurmerk

26-05-2008

Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon voor alle Tilburgse zwembaden

21-05-2008

Lees meer ››

05-05-2008

Lees meer ››

Zwembad de Schelft behaalt 141e Keurmerk Veilig & Schoon

05-05-2008
Zwembad de Schelft, onderdeel van Optisport, in Noordwijkerhout heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

Grens van 140 zwembaden met Keurmerk bereikt

17-04-2008
Inmiddels hebben 140 zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Onder de laatste tien zwembaden bevinden zich vijf zwembaden van exploitatiemaatschappij Optisport.
Lees meer ››

Zwembad Schuttersveld Rotterdam behaalt Keurmerk

31-03-2008
Zwembad Schuttersveld in Rotterdam heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

Hotelzwembaden onder de loep

13-03-2008

Lees meer ››

Uitreiking Keurmerk in Rotterdamse zwemtram

13-03-2008

Lees meer ››

Nieuwe Europese Richtlijn indeling en etikettering chemische stoffen

05-03-2008

Lees meer ››

Al 34 zwembaden Optisport met Keurmerk Veilig & Schoon

05-03-2008
Zwembad Het Derde Haad uit Harlingen heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Dit zwembad maakt onderdeel uit van exploitatiemaatschappij Optisport. Al 34 zwembaden van Optisport hebben het Keurmerk. Dit betekent dat circa 60% van de zwembaden die onder Optisport vallen een Keurmerk hebben.
Lees meer ››

Zwembad de Wirg behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

03-03-2008
Zwembad de Wirg uit het Noord-Hollandse Winkel heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

VROM Inspectie gaat onderzoek doen in zwembaden

08-02-2008

Lees meer ››

Zwembad Afrikaanderplein heeft Keurmerk Veilig & Schoon

17-01-2008
Het Rotterdamse zwembad Afrikaanderplein heeft recent het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie B (monofunctioneel middelgroot zwembad).
Lees meer ››

Persbericht: Keurmerk Veilig & Schoon voorziet in onderhoud zwembadvloer

13-12-2007

Lees meer ››

Sportcentrum De Brake behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

29-11-2007
Sportcentrum De Brake in Nunspeet heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie D (multifunctioneel zwembad met een ruim voorzieningenniveau).
Lees meer ››

Zwembad Hoogland gekeurd

22-11-2007
Zwembad Hoogland in Amersfoort heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Cursus Waterbehandeling zwembaden en Symposium

16-11-2007
Door de organisatie PAO (Stichting PostAcademisch Onderwijs Civiele techniek en Bouwtechniek, Vervoerswetenschappen en Verkeerskunde, Gezondheidstechniek en Milieutechnologie) worden verschillende cursussen georganiseerd, ook voor de zwembadbranche.
Lees meer ››

Twee Keurmerken behaald in Rotterdam

14-11-2007
Recent hebben Zwembad Overschie en Sportcentrum De Wilgenring uit Rotterdam het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

05-11-2007
Vandaag start de kick-off van de Masterclass Integraal Kwaliteitsmanagement in Overijssel. De Masterclass bestaat uit een een trainingstraject van anderhalf jaar gecombineerd met coaching on the job door een consultant. Bij afronding van de Masterclass ontvangen deelnemers het Branchediploma en is uw zwembad zover op niveau, dat de certificering voor het Keurmerk Veilig & Schoon kan worden aangevraagd. Voor zwembaden die reeds in het bezit zijn van het Keurmerk Veilig & Schoon is de Masterclass een uitstekend middel om een stap te zetten naar een volgend level op het gebied van Integraal Kwaliteitsmanagement.
Lees meer ››

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ maakt werk van conclusies Chloorsymposium

05-11-2007
Onlangs deelde minister Cramer van VROM mede in een brief dat het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ een belangrijke rol gaat spelen bij de uitvoer van de conclusies van het Chloorsymposium. Klik hier en download de brief van minister Cramer over desinfectie van zwembadwater.
Lees meer ››

Energiebelasting terugvorderen

05-11-2007
Alex Walter van Zwembad Doesburg heeft met succes een procedure gevoerd om de energiebelasting terug te vorderen.
Lees meer ››

DEKRA keur

05-11-2007
Onlangs meldden wij op deze website dat opblaasbare speeltoestellen met het DEKRA keur volgens de Voedsel en Warenautoriteit niet voldoen aan de Nederlandse Wetgeving voor speeltoestellen. Keuringsinstanties moeten zich in Nederland laten aanwijzen door het ministerie van VWS tot Aangewezen KeuringsInstantie (AKI). DEKRA is geadviseerd een dergelijke aanvraag in te dienen. Navraag leert dat DEKRA dit (nog) niet heeft gedaan.
Lees meer ››

Handig hulpmiddel BHV plan

05-11-2007
Begin dit jaar is de nieuwe Arbowet van kracht geworden. Een van de wijzigingen betreft de bedrijfshulpverlening. Er is geen standaardformule meer voor het vaststellen van het aantal benodigde BHV'ers ten opzichte van de hoeveelheid bezoekers die tegelijkertijd aanwezig zijn in de accommodatie.
Lees meer ››

Keurmerk Veilig & Schoon stelt manager aan

05-11-2007
Marcel Jagersma is aangesteld als manager voor het Keurmerk Veilig & Schoon. Daarmee is de taak om het Keurmerk Veilig & Schoon inhoudelijk te begeleiden toebedeeld aan het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees meer ››

Nieuwe versie Handboek

05-11-2007
Vanaf 1 oktober 2007 is er een nieuwe versie van het Handboek van het Keurmerk Veilig & Schoon.
Lees meer ››

Rotterdams zwembad behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

18-10-2007
Het Rotterdamse Sportcentrum West heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

De teller staat op 124

10-10-2007
Zwembad 't Wooldrik, onderdeel van LACO International, heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald in de categorie C (multifunctioneel zwembad).
Lees meer ››

Aantal Keurmerken weer gestegen

27-09-2007
Inmiddels hebben 123 zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Leeghwaterbad ontvangt 122e Keurmerk Veilig & Schoon

27-09-2007
Donderdag 20 september ontving het Leeghwaterbad uit Purmerend het 122e Keurmerk uit handen van Theo Appelhof, voorzitter van Stichting Zwembadkeur.
Lees meer ››

Mr. L. Bierenbroodspot ontvangt een Koninklijke onderscheiding

30-08-2007
Mr. L. Bierenbroodspot, in de beginjaren bestuurlijk actief geweest voor de Stichting Zwembadkeur, ontving donderdag 30 augustus een Koninklijke onderscheiding uit handen van Wethouder Van Poelgeest van de gemeente Amsterdam.
Lees meer ››

Check opblaasbare speeltoestellen

19-07-2007
Zwembaden die gebruik maken van opblaasbare speeltoestellen in het water doen er goed aan om te checken door welke instantie deze zijn gekeurd.
Lees meer ››

Zwembad de Schans in Geertruidenberg heeft Keurmerk nummer 120

18-07-2007
Zwembad de Schans uit het Brabantse Geertruidenberg heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Zwembad Molenallee behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

07-06-2007
Zwembad Molenallee uit het Gelderse Loenen heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het totaal aantal Keurmerken komt daarmee op 119.
Lees meer ››

Richting 150 Keurmerken

04-06-2007
Eind mei 2007 hebben zich al 146 zwembaden aangemeld voor het Keurmerk Veilig & Schoon. Dit betekent dat de komende maanden bijna 30 zwembaden gekeurd gaan worden.
Lees meer ››

Zwembaden krijgen eigen Masterclass

31-05-2007
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ start dit najaar met de Masterclass Integraal Kwaliteitsmanagement voor Zwembadmanagers.
Lees meer ››

Keurmerk nummer 118 in Brabant

31-05-2007
Strand- en Recreatiebad Het Staalbergven in Oisterwijk heeft eind april het 118e Keurmerk Veilig & Schoon behaald.
Lees meer ››

Aantal gekeurde zwembaden in Drenthe stijgt

19-04-2007
Recent hebben vier zwembaden het Keurmerk Veilig & Schoon behaald: drie zwembaden in Drenthe en een in Zuid-Holland.
Lees meer ››

Theo Appelhof reikt certificaat uit aan de Zaangolf

22-02-2007
Op 1 februari ontving zwembad de Zaangolf als eerste zwembad in Zaandam het 107e certificaat behorend bij het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Theo Appelhof, voorzitter van Stichting Zwembadkeur.
Lees meer ››

Sportfondsenbaden Dukenburg en De Wiel behalen Keurmerk Veilig & Schoon

19-02-2007
De Sportfondsenbaden Dukenburg (Nijmegen) en De Wiel (Schagen) hebben het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het aantal gekeurde zwembaden komt daarmee op 113.
Lees meer ››

Meerbad ontvangt certificaat uit handen van wethouder

29-01-2007
Het Meerbad in Abcoude heeft zaterdag 27 februari het certificaat, behorend bij het Keurmerk Veilig & Schoon, ontvangen uit handen van wethouder mevrouw J. Vonk-Vedder van de gemeente Abcoude.
Lees meer ››

Keurmerk stijgt gestaag

17-01-2007
Het aantal zwembaden met het Keurmerk Veilig & Schoon stijgt gestaag. Recent zijn drie zwembaden gekeurd: het Meerbad in Abcoude, Recreatiecentrum H2O in Harmelen en Golfbad Oss. Het totaal aantal bedraagt 111 zwembaden.
Lees meer ››

03-01-2007

Lees meer ››

De teller staat op 107

07-12-2006
Het aantal aanmeldingen voor het Keurmerk Veilig & Schoon stijgt fors de laatste periode. Dit betekent ook dat het aantal zwembaden dat het Keurmerk behaalt omhoog gaat. Inmiddels hebben weer drie zwembaden het Keurmerk behaald. Dit brengt het totaal aantal op 107.
Lees meer ››

Sportfondsen Maesemunde behaalt Keurmerk

04-12-2006
Sportfondsen Maesemunde uit 's Gravenzande (Zuid-Holland) heeft het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Het aantal gekeurde baden komt hiermee op 104.
Lees meer ››

Aantrekkelijke verzekeringsmogelijkheden

30-11-2006
Er zijn aantrekkelijke verzekeringsmogelijkheden voor zwembaden met het Keurmerk Veilig & Schoon.
Lees meer ››

Nieuwe website Keurmerk Veilig & Schoon online

27-11-2006
Vanaf maandag 27 november is deze website, de vernieuwde site van het Keurmerk Veilig & Schoon, online!
Lees meer ››

Keurmerk gepromoot op VSG Congres

23-11-2006
Op 22 en 23 november was het Keurmerk Veilig & Schoon met een stand aanwezig op het VSG Congres in Noordwijkerhout.
Lees meer ››

Nationaal Platform Zwembaden | NRZ promoot het Keurmerk Veilig & Schoon

11-10-2006

Lees meer ››